Kristallipulla






Parasta pullaa, ainakin omasta mielestä. :) Makua saa helposti muutettua vaihtamalla täytettä, kokeile eri hilloja ja muita täytteitä.


Ainekset:
5dl- vesi
50g- hiiva
200g- sokeri
10g- suola
100g- kananmuna
250g- voi
10g- kardemumma
n.1kg- vehnäjauho

täyte:
150g- voita
150g- sokeri
10g- vaniliinisokeria

viimeistely:
voita
sokeria

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. lisää mausteet ja kananmuna. Lisää joukkoon osa jauhoista ja alusta taikina käsin tai koneella. Lisää joukkoon pehmennyt voi ja loput jauhot, vaivaa taikinaksi lisää jauhoja tarpeen mukaan.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinan alla lämpimässä paikka.

Valmista täyte odotellessa.Vaahdota huoneen lämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi/pehmeäksi.

Kun taikina on kohonnut kauli se isoksi levyksi noin 55 cm ja pituus 40 cm. Vedä levyyn vaakatasoon keskikohdalle veitsellä kevyt viiva (älä leikkaa taikinaa). Levitä täyte toiselle puolelle, käännä toinen puoli päälle.
Leikkaa levy suikaleiksi n 2-3cm. Ota suikaleen molemmista päistä kiinni ja pyöritä niitä muutama kerta eri suuntiin. (älä tee tiukkaa.) Kiepauta pyöritetty taikina kerälle ja laita päät kerän alle.
Anna kohota ennen paistoa.

Paista pullia 200-asteisessa uunissa, kunnes ne ovat kauniin ruskeita, noin 10–15 minuuttia, uunista riippuen.

Anna pullien jäähtyä. Sulata voita ja kaada sokeria lautaselle. Voitele pullat voisulalla muutama kerrallaan ja kasta pulla sokeriin.
Tarjoa heti.


Kommentit