Sitruuna-marenkipiiras



aivan ihana raikkaan kirpeä mutta makea piirakka. Sopii vallan mainiosti pääsiäisen kahvipöytään.

Ainekset:

taikina:
100g- voita
3dl- vehnäjauho
2rkl- sokeria
½tl leivinjauhetta
1rkl- vettä

täyte:
1½dl- sokeri
2dl- vesi
1dl- sitruunamehua
2½rkl- maissitärkkelys
4 kpl- keltuaista
50g- voita
1rkl- vaniljasokeria

marenki:
4kpl- valkuaista
1½dl- sokeri

Voitele piirakka vuoka halk. n 24cm, ja jauhota hieman.
Valmista taikina. Sekoita kuiva aineet huoneenlämpöiseen voihin.
Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.
Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille, laita hetkeksi jääkaappiin. Laita päälle leivinpaperin pala ja kaada päälle kuivia herneitä/papuja. Paista pohjaa 200'c n.15min
Nosta leivinpaperi ja herneet pois ja jatka paistoa vielä n. 5min.

Sillä välin kun pohja on uunissa valmista täyte ja marenki päälle.

Mittaa täytteen aineet kattilaan pois lukien voi ja vaniljasokeri. Kuumenna koko ajan vatkaten, kunnes sakenee ja kiehahtaa. Siirrä kattila pois levyltä ja lisää paloiteltu voi ja vaniljasokeri, sekoita ja levitä pohjan päälle.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen. Laita marenki nokareina/aaltoilevasti täytteen ja piirkan päälle, paista uunissa n. 10min kunnes on kauniin värinen.

Kommentit