Tekeekö mieli kunnon juustohampparia, mutta ei hesee lähimaillakaan tai muutakaan hampurilaista tarjoovaa paikkaa? nou hätä.. tässä pelastus siihen.. ja on huomattavasti parempaakin.. :)
Kokeile vaihtelunvuoksi vaikka kalkkunan tai kananjauhelihalla tai miksei härkkikselläkin.
Ainekset:
Pohja:
kuivahiiva - 2,5 tl
maito - 1,5 dl
suola - 0,5 tl
sokeri - 1 rkl
öljy - 1 rkl
kananmuna - 1 kpl
vehnäjauho - 4 dl
spelt-kuitulisäjauhe - 0,5 dl
Täyte
jauheliha - 400g
suola - 1 tl
jauhelihamauste - 1,5 tl
kananmuna - 1 kpl
chili - oman maun mukaan
mustapippurirouhe - oman maun mukaan
Reunalle
maito
Pinnalle paiston lopussa
tomaatti - 2 kpl
punasipuli - 0,5
suolakurkku - viipaleina oman maun
mukaan
Cheddar-juustoraaste - 1 pss n.175g
ketsuppi
sinappi
Lämmitä maito reilusti
kädenlämpöiseksi, liuota hiiva ja lisää muut aineet vaivaa
kimmoisaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi.
Ruskista ja mausta jauheliha, kun
hieman jäähtynyt lisää kananmuna
Voitele piirakkavuoka jonka
halkaisija n.24 cm. Voi myös tehdä pellille pizzaksi.
Kun taikina on kohonnut painele se
vuokaan ja laita täyte keskelle, anna kohota vielä n.30 min
Laita uuni lämpenemään 200°c
Kostuta reunat maidolla, halutessa voit
laittaa seesaminsiemeniä. Paista uunissa n. 15min
Viipaloi tomaatti ja punasipuli
Ota piirakka uunista, pursota päälle sinappi ja ketsuppi. Laita
tomaatti, sipuli ja kurkkuviipaleet päälle, lopuksi levitä
juustoraaste ja paista vielä noin 5 min.
Kommentit
Lähetä kommentti