Tekeekö mieli kunnon juustohampparia, mutta ei hesee lähimaillakaan tai muutakaan hampurilaista tarjoovaa paikkaa? nou hätä.. tässä pelastus siihen.. ja on huomattavasti parempaakin.. :)
Kokeile vaihtelunvuoksi vaikka kalkkunan tai kananjauhelihalla tai miksei härkkikselläkin.
Ainekset:
Pohja:
kuivahiiva - 2,5 tl 
maito - 1,5 dl 
suola - 0,5 tl 
sokeri - 1 rkl 
öljy - 1 rkl 
kananmuna - 1 kpl 
vehnäjauho - 4 dl 
spelt-kuitulisäjauhe - 0,5 dl 
Täyte
jauheliha - 400g 
suola - 1 tl 
jauhelihamauste - 1,5 tl 
kananmuna - 1 kpl 
chili - oman maun mukaan 
mustapippurirouhe - oman maun mukaan 
Reunalle
maito 
Pinnalle paiston lopussa
tomaatti - 2 kpl 
punasipuli - 0,5 
suolakurkku - viipaleina oman maun
mukaan 
Cheddar-juustoraaste - 1 pss n.175g 
ketsuppi 
sinappi 
Lämmitä maito reilusti
kädenlämpöiseksi, liuota hiiva ja lisää muut aineet vaivaa
kimmoisaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi.
Ruskista ja mausta jauheliha, kun
hieman jäähtynyt lisää kananmuna
Voitele  piirakkavuoka jonka
halkaisija n.24 cm. Voi myös tehdä pellille pizzaksi.
Kun taikina on kohonnut painele se
vuokaan ja laita täyte keskelle, anna kohota vielä n.30 min
Laita uuni lämpenemään 200°c
Kostuta reunat maidolla, halutessa voit
laittaa seesaminsiemeniä. Paista uunissa n. 15min
Viipaloi tomaatti ja punasipuli
Ota piirakka uunista, pursota päälle sinappi ja ketsuppi. Laita
tomaatti, sipuli ja kurkkuviipaleet päälle, lopuksi levitä
juustoraaste ja paista vielä noin 5 min.

Kommentit
Lähetä kommentti